Hipnoza
Hipnoza este o stare de relaxare profunda, în care creierul schimba frecvența din Beta (13-30 Hz) în Theta (4-7 Hz), astfel mintea conștientă se relaxează, putând deci să „discutăm” cu subconștientul, locul unde sunt stocate programele care generează automatismele, ticurile, viciile, fricile, fobiile. Subconștientul nostru este ca un software, care ne dictează comportamentul, partea bună este că prin hipnoză și noi îi putem dicta lui.
În primul și în primul rând, trebuie să știți că o ședință de hipnoză nu decurge așa cum vedeți prin filme sau în spectacolele de iluzionism. Cel mai nelalocul lui gest pe care un client îl poate face într-o ședință de hipnoză este să zâmbească, să se încrunte sau să tușească. Deci nimic anormal. Pe parcursul ședinței sunteți conștient și vă puteți ridica să plecați oricând doriți, însă cel mai adesea clienții preferă să rămână în starea de relaxare profundă până la sfârșit. Toate ședințele sunt înregistrate și transmise clientului, astfel terapia poate continua acasă, cu căștile în urechi.
Dacă vă doriți să slăbiți, în cel mai rău caz veți merge mai mult pe jos, în loc să mâncați. Dacă vă doriți să vă lăsați de fumat, în cel mai rău caz veți bea foarte multă apă, în loc să fumați. Cel mai rău lucru care se poate întâmpla în timpul transei este să adormiți. Cel mai rău lucru care se poate întâmpla după, este să nu aibă efect. De menționat este faptul că un număr mic de clienți au acuzat dureri de cap suportabile după transă, dar care au trecut în maxim o oră.
Prima ședință constă într-un interviu, în care discutăm detaliile problemei, urmând apoi ședințele de terapie propriu-zisă. Media este de 3-5 ședințe de terapie, dat fiind faptul că sunt oameni care văd rezultatele chiar după prima ședință, de exemplu în cazul fumatului, și sunt oameni care au avut nevoie de ședințe mai multe până la 4, chiar 5, depinzând aici și de gradul de motivație a clientului.
Da, este posibil să nu aibă efect, depinzând aici de om și de problema care se dorește a fi rezolvată. Din experiența noastră, sunt 4 situații în care hipnoza nu are efect:
- Când ești sceptic și vrei să testezi hipnoza, adică atunci când vii cu bariere deja impuse. Se mai întâmplă să fie bariere și la nivel subconștient, de tipul fricii de a pierde controlul, chiar dacă la nivel conștient clientul dorește să fie hipnotizat. În acest caz, lucrăm întâi pe frică, prin ThetaHealing, apoi revenim la hipnoză.
- Când există traume emoționale profunde, iar programele sunt complex ramificate. Atunci este necesară o privire mai atentă și rezolvarea pe rând a programelor, ceea ce reușim prin ThetaHealing.
- Când terapeutul nu este specialist. Deși clientul este cel care schimbă lucrurile sub îndrumarea terapeutului, este important ca terapeutul să știe să creeze câte un drum specific pentru fiecare client, întrucât fiecare om este diferit, iar scripturile trebuie personalizate atent. Secretul nu stă în terapia propriu-zisă cu clientul, adică citirea scriptului cu intonația specifică și inducerea transei, ci în găsirea programelor din spatele comportamentului și crearea scriptului astfel încât acelea să fie desensibilizate și înlocuite cu cele potrivite.
- Când clientul nu este deschis și nu furnizează toate informațiile necesare.
Deși terapeuții noștri sunt certificați în mai multe tehnici de lucru cu subconștientul, este important pentru client să știe că este responsabil pentru vindecarea sa. De ce? Pentru că altfel el va continua să facă același lucru și o va face foarte confortabil știind că există vinovați. Să luăm exemplul fumatului. În momentul în care cineva vine la noi și ne spune că vrea să se lase de fumat, îl întrebăm: Pe o scară de la 1 la 10, cam cât de mult vă doriți să renunțați? Iar el va răspunde. Ce e peste 7, îl programăm pentru următoarea ședință, ce este sub 7, îl rugăm să revină când își va dori mai mult. E important ca cel care vine și apelează la hipnoză, să își dorească să rezolve acea problemă. Altfel, va fi încă un eșec și încă un vinovat. Oamenii se gândesc că în cabinetele unde se practică hipnoză, există baghete magice și terapeutul intră în mintea oamenilor și le șterge orice amintire legată de țigări, că tot vorbeam de fumat, sau că de mâine slăbesc văzând cu ochii. Realitatea nu este așa și este foarte bine că nu este așa, pentru că noi suntem cei care avem control asupra vieții noastre, al corpului nostru, al minții noastre. Hipnoza te ajută, îți crește șansele de reușită cu 50%, media de reușită este de 3-5 ședințe, însă pentru oamenii care și-au dorit. Altfel, cel care își dorește să renunțe la fumat undeva pe la 6, pe o scară de la 1 la 10, se va ridica de pe fotoliu, va ieși afară, iar spre seară va fuma jumătate de pachet liniștit și va spune liniștit: A, păi e vina terapeutului, nu a funcționat. În momentul în care clientul va ști că e responsabilitatea lui, când va simți nevoia să fumeze își va pune căștile și va asculta înregistrările pe care i le-am trimis. La următoarea dată când va simți să fumeze, știind că e responsabil, își va aminti să facă exercițiile de respirație pe care l-am învățat. Următoarea dată, va pune mâna pe telefon și va trimite mesaj: simt nevoia să fumez, ajută-mă! Iar terapeutul îl va ajuta. Apoi va veni iar la ședință și va simți nevoia să fumeze din ce în ce mai rar, iar cu fiecare ședință, în funcție de emoțiile pe care le simte, se va reface scriptul si se vor desensibiliza slăbiciunile respective. Însă e nevoie de responsabilitatea clientului, pentru că degeaba îi „spun” eu subconștientului tău să îți accelereze metabolismul și el o face, dacă tu te încăpățânezi să faci concurs de burgeri în fiecare zi. Sigur, vorbesc aici de oamenii fără tendințe obsesiv compulsive, acelea nu le rezolvăm prin hipnoză, ci prin ThetaHealing.
Acea consultație este cea mai importantă. Fără ea nu am ști ce de ce să ne apucăm mai departe. E ca și cum ai vrea să construiești o casă și începi cu acoperișul. Nu este o conversație de descărcare, ca la psiholog. În spatele poveștilor, se ascund frici și programe, pe care e important să le descoperim. Poate ți se va părea o tâmpenie să te întreb ce culori îți plac și ce culori detești, însă dacă îți voi face o inducție în transă în care ești pe o insulă exotică, iar ție îți e frică de izolare, se va crea un moment de disconfort și nicidecum de relaxare, de aceea e important să cunoaștem aceste amănunte. E posibil să ai programe care te împiedică să te lași hipnotizat sau e posibil ca la nivel subconștient să nu îți dorești să rezolvi problema pe care dorești să o rezolvi la nivel conștient. De aceea, de multe ori combinăm hipnoza cu ThetaHealing, pentru a scoate programele acelea punctual. Sau poate nu de hipnoză ai nevoie pentru a rezolva situația, iar terapeutul îți va sugera cel mai bun și eficient mod în urma acestei prime consultații.
În urma ședinței de hipnoză, similar pentru Thetahealing și regresie, e posibil să simțiti o ușoară amețeală care va trece în 5 minute și care este perfect normală la revenirea din starea Theta. E important să bei mai multă apă, imediat după ședință, dar și în restul zilei. Foarte rar s-a întâmplat să apară o durere de cap care să treacă două ore. Este recomandat totuși să nu conduceți imediat după.
Regresia în vieți anterioare
Unii oameni vin să încerce regresia din curiozitate, să vadă cine au fost și ce au mai trăit, însă pentru mulți oameni este o calea de vindecare și evoluție personală și spirituală.
Regresia în vieți anterioare de ajută să:
- Privești relațiile tale personale dintr-un alt unghi
- Să eliberezi frici, anxietăți legate de traume pe care le-ai experimentat în vieți anterioare și de care nu erai conștient.
- Să găsești resursele necesare pentru a întări sau a readuce aici talente și abilități din trecut
- Să experimentezi starea de moarte și starea de după
- Să înțelegi și să te aliniezi cu misiunea ta și cu scopul vieții tale.
Experimentarea un vieți anterioare este o experiență inegalabilă. Este posibil să vezi totul, cu un fir narativ, ca și cum te-ai uita la un film sau e posibil să ai flash-uri cu imagini care să alimenteze un fir narativ. Unii oameni văd în detaliu, alți oameni simt totul în detaliu. Poți auzi explozii sau poți mirosi briza mării sau trandafirii din grădină. Pe măsură ce povestea se derulează simți emoțiile situațiilor pe care le trăiești. Poți simți iubirea unei mame sau poți plânge într-un moment de abandon, poți trăi o tristețe profundă în momentul pierderii unei persoane dragi sau poți zâmbi și plânge de fericire când te-ai căsătorit cu sufletul tău pereche. Poți simți durerea unui glonț sau greutatea unor blocuri de piatră pe care le cărai în spate. Aceste emoții și senzații sunt foarte reale în acel moment, dar ele trec repede pe măsură ce povestea merge mai departe.
Purtăm cu noi amintiri și experiențe din trecut, forme de energie negative, dureroase, care ne afectează fără să fim conștienți de asta. Nu ne-am născut goi pe dinăuntru și apoi am început, pe măsură ce am trăim, să umplem cu emoții. Ci ne-am născut cu un suflet plin de înțelepciune pe de-o parte și cicatrici din alte vieți pe de altă parte.
În noi stau așezate din alte vieți amintirile succesului sau eșecului, jurăminte făcute a căror energie încă o purtăm. Stau în noi îndoieli sau recunoștință, iluminare, greșeli, iubire, morți subite. Toate acestea există în noi latente și ne alimentează energia cu energia lor, stabilind tipare în viața noastră curentă. În timp ce tiparele pozitive alimentează talente, înțelepciunea și scopul vieții, cele negative alimentează situațiile distructive, eșecuri, episoade de furie și tendințe compulsive. Toate aceste tipare ne afectează relațiile, comportamentul, motivația precum și sănătatea fizica și psihică, de aceea cauzele unor afecțiuni sau tendințe își pot avea sediul în experiențele trăite din alte vieți.
Prin conștientizarea acestor amintiri, eliberăm tiparele care nu ne mai folosesc și ne eliberăm pe noi, reușind să trăim mai mult în prezent.
Terapia prin regresie nu este o ședință de dialog propriu-zis ca la ședințele clasice de psihoterapie, ci se duce mult mai profund de atât. Nu sunt necesare ședințe săptămânale, iar 80% din oamenii care au venit la noi în cabinet au rezolvat problema într-o singură ședință. O ședință constă în „traversarea” întregii vieți, de aceea durează până la 3 ore, deci are o finalitate, nu rămâne de rezolvat pe data viitoare. Clientul vine pentru că vrea să rezolve ceva, astfel, viața anterioară pe care o va accesa va fi spre rezolvarea acelei probleme. Sigur, dacă mai există și altele pe care dorește să le rezolve, este bine venit și pentru alte ședințe. De exemplu astăzi accesează o viață în care vrea să învețe curajul, data viitoare o viață în care să învețe să facă bani, apoi alta în care vrea să rezolve un conflict cu o persoană anume și tot așa.